Csókolom, répatorta van?
Szepykénél láttam elég régen ezt a répatorta receptet, eredeti ámerikái, gondoltam érdemes lesz kipróbálni. Főként azért, mert szívesen tesztelném, hogy mit szól hozzá szívem kicsi csücske, Balázs. Elég munkás volt az elkészítése, ugyanis a sütőnk épp most gondolta úgy, hogy nem marad csak úgy égve, hanem nyomjam neki végig a gombot. Na, persze. Végül kiszúrtam vele, kiékeltem egy fakanállal a gombot. Remélem, csak egyszeri alkalom ez a hiszti, jobb szeretném, ha nem kellene új sütőt vetetnem a tulajjal...
Az eredeti tésztába kevertem egy marék diót és fél konzervnyi ananászt is, ugyanis ez nagyon tetszett a McCafés tortában. Finom lett, szaftos, a krém pedig egyszerűen leírhatatlan. Balázs is szerette :)
Az eredeti tésztába kevertem egy marék diót és fél konzervnyi ananászt is, ugyanis ez nagyon tetszett a McCafés tortában. Finom lett, szaftos, a krém pedig egyszerűen leírhatatlan. Balázs is szerette :)
Hozzávalók:
A tésztához:
A tésztához:
- 2,5 dl cukor
- 4 tojás
- 3 dl olaj
- 5 dl reszelt sárgarépa
- 5 dl liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- l teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál fahéj
- 1/2 konzerv darabolt ananász
- 1 marék nagyobb darabokra vágott dió
A krém hozzávalói:
- 20 dkg natúr krémsajt
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 10 deka vaj (nem margarin)
- 2 dl porcukor
Megjegyzések
Lehet trükközni vele, tökéletes alaptészta, azt teszel bele, amit akarsz. Én legközelebb kókusszal is meglepem!:))
Örülök, hogy ízlett, és a dió és az ananász jó választás volt!:)
Csibe: küldöm :)