Epres-mandulás keksz
Ismét egy "csodás" kép, sorry, de vendégségben voltam és nem vittem se állványt, se zsebnapocskát. Szóval keksz, megint, Á.-nak készült karácsonyra. Tudom, ez most viccesen hangzik, de elég ritkán találkozunk, a keksz pedig akkor áll el a legtovább, ha frissen készül. Nagyon finom, nem túl édes, de nagyon mandulás és szolidan epres. Igazából két nap alatt elpusztította az egész üveggel :D
Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg liszt
- fél evőkanál sütőpor
- 15 dkg vaj
- 4 evőkanál barnacukor
- 2 evőkanál fahéjas porcukor
- 1 tojás
- 5 dkg kandírozott eper
- 5 dkg szeletelt mandula
Nos, megint minden megy bele egy tálba, a vaj felkockázva, aztán gyorsan összegyúrtam, kicsit hagytam állni, diónyi adagokat vettem belőle, kilapítottam és ment a sütőbe, 180 fok, kb. 10 perc. Sütőrácson hagytam kihűlni, aztán ment az üvegbe.
Megjegyzések
Chef Viki:ha a zseblámpa nem csinál szép fényt :D