Gombapörkölt
Nincs túl sok gombás recept a blogon. Ez nem véletlen, bár nem az az oka, hogy nem szeretem a gombát, csupán az, hogy a gombát is csak én vagyok hajlandó megenni a családban :) A gombapörköltet is nagyon szeretem, ezzel az öblös nagy tésztával kimondottan finom.
Hozzávalók, 2-3 személyre:
- 30 dkg csiperke
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- só
- bors
- fűszerpaprika
- 1 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1/2 evőkanál liszt
Sok varázslat nincs benne, ugyanúgy készül, mint egy "rendes" pörkölt. A hagymát, paprikát, paradicsomot finomra vágjuk, a gombát megsikáljuk és negyedeljük. Az olajon megpároljuk a hagymát, majd jöhet rá a gomba, paprika, paradicsom, só, bors, fűszerpaprika, és mindig kevés vízzel felöntve készre pároljuk. A tejfölt kikeverjük a liszttel, behabarjuk vele a pörköltet, rottyantunk rajta párat és már készen is van.
Megjegyzések
Soooooook tejföllel!:)