Kukoricaleves
Megint zöldségleves, ezúttal kukoricából. Bár gyönyörűen süt a nap, azért még mindig tél van, kell a leves, legalábbis én ki vagyok rá éhezve :) Szepyke ihletett meg, bár az én levesem rántás nélkül készül - szeretem a saját anyagával sűrítést -; a nemböjtölők nyugodtan szórjanak baconchipset a tetejére :)
Hozzávalók, 4 személyre:
A vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, só, kakukkfű, kukorica, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, belemorzsoljuk a leveskockát és fedő alatt puhára főzzük. Ez kb. 10 perc alatt megvan. Ekkor én a sűrítéshez a leves felét leturmixoltam, majd visszaöntöttem, felengedtem a tejszínnel és kiforraltam. Ezt ki lehet hagyni, lehet egészen darabosra hagyni - ekkor érdemes egy kanál keményítőt keverni a tejszínhez, hogy selymes legyen az összhatás -, vagy akár le is lehet turmixolni az egészet, hogy krémlevest kapjunk.
A tetejére szórhatunk zsenge újhagymát, baconchipset, zsemlekockát és gyakorlatilag bármit, amit szívesen ennénk :)
Hozzávalók, 4 személyre:
- 50 dkg mirelit kukorica
- 1 fej vöröshagyma
- só
- kakukkfű
- 1 evőkanál olaj
- 2 dl tejszín
- 1/2 leveskocka - most épp zöldségleves, ha van alapleved, akkor az is kiváló
A vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, só, kakukkfű, kukorica, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, belemorzsoljuk a leveskockát és fedő alatt puhára főzzük. Ez kb. 10 perc alatt megvan. Ekkor én a sűrítéshez a leves felét leturmixoltam, majd visszaöntöttem, felengedtem a tejszínnel és kiforraltam. Ezt ki lehet hagyni, lehet egészen darabosra hagyni - ekkor érdemes egy kanál keményítőt keverni a tejszínhez, hogy selymes legyen az összhatás -, vagy akár le is lehet turmixolni az egészet, hogy krémlevest kapjunk.
A tetejére szórhatunk zsenge újhagymát, baconchipset, zsemlekockát és gyakorlatilag bármit, amit szívesen ennénk :)
Megjegyzések
Írok böjtnaplót: http://mandybojtol.blogspot.com
Mondjuk sok érdekes még nincs benne, de ha szeretnéd, olvass bele :)