Kukoricás kenyér
A sütőtökös kenyérhez hasonlóan, a kukoricás verzióba is Vegasztrománia oldalán futottam bele. Az eredmény kellemesen kukoricás, gyönyörű sárga, kell az ilyesmi ebben a szürke időben.
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 20 dkg kukoricaliszt
- 5 dkg kukoricadara
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál olaj
- 1 kocka friss élesztő
- kb. 3 dl meleg víz
A hozzávalókat a víz kivételével a Rabszolga üstjébe teszem, bekapcsolom a dagasztó programot, majd apránként adagolom hozzá a vizet, amíg kellően rugalmas tésztát nem kapok. Végigvárom a dagasztó programot, majd kicsit átgyúrom, cipócskákat formázok és újra hagyom kelni. Nekem szépen "berepedt" magától a tészta, tetszett ez a minta, de ha szeretnétek, be lehet vágni. 220 fokon kb fél órát sült.
Megjegyzések
Annyira hiányzik....
Te eszel velem, ezt lehet?
:)
Hogy bírod?
Egész jól bírom, de gyomrom rendetlenkedik pár napja, remélem elmúlik. :) Az tuti, hogy húsvét után egy pár hétig grillezett csirkemellen és salátán fogok élni :D