Majorannás krumplikrémleves
Annyira hideg van, hogy mindent odaadnék egy finom, forró levesért. Gondoltam, hogy kihasználom a hétvégét és leveses napokat tartok. Elsőként a krumplilevest vettem elő, ugyanis még mindig van pár szem krumplink, egyre rosszabb állapotban, levesnek viszont nagyon jó. A tetejére tehetünk pirított bacont, ha kicsit tartalmasabbat szeretnénk enni. Én speciel belapátoltam belőle két nagy tányérral :)
Hozzávalók, 4 személyre:
- 1 vöröshagyma
- 5-6 szem nagyobb krumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- fekete bors
- majoranna
- 2 babérlevél
- 2 dl tejföl
- só
- 1/2 zöldségleves kocka - el is maradhat
- 4 szelet bacon a tetejére
A vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és a majorannát, majd mehet rá a krumpli, és annyi víz, hogy elfedje. Amikor a krumpli megfőtt, kihalásszuk a babérlevelet és összeturmixoljuk. Belekeverjük a tejfölt, felforraljuk. A bacont felszeleteljük, lepirítjuk és mehet a leves tetejére egy kis szárított majoranna társaságában.
Megjegyzések
Off, a könyv: Bella és Edward után nehéz választani, utána nekem is kell egy kis átmenet, amíg lekattanok:)))
Nina: thanks. :)
Imádom a leveseket, látom most több is jön belőle!:) Télen kell a leves. A jó forró leves!
Leves finom :) Bár tegnap az egyik ismerősöm közölte, hogy ez krumplifőzelék és csajok különben sem tudnak főzni... :D