Mákos-mézes panna cotta
Szerettem volna ma valami finom, tejes édességet adni nektek, úgyhogy nekiálltam panna cottát csinálni. Hát, egy dolgot örök életre megjegyeztem: a drOetker zselatin nem jó, vagy legalábbis sokkal kevesebb kell belőle, mint abból a fajtából, amit eddig használtam. Egyébként ízre jó, csak kicsit keményebb, mint kellene.
Nekem nagyon tetszik, ahogy a pohár alján összegyűlt a mák, így lett egy kis fekete sapkája a pudingnak :)
Hozzávalók, 4 személyre:
Nekem nagyon tetszik, ahogy a pohár alján összegyűlt a mák, így lett egy kis fekete sapkája a pudingnak :)
Hozzávalók, 4 személyre:
- 2 dl zsíros tej
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál darált mák
- 1/2 csomag zselatin
A hozzávalókat összemelegítjük, amíg a zselatin fel nem olvad, majd vízzel kiöblített formákba töltjük. Megvárjuk, amíg kihűl, aztán pedig mehet a hűtőbe pár órára. Akinek nem elég édes, csorgathat rá még mézet a tálaláskor :)
Megjegyzések
Loptam :-)
Én egy kicsit tömörebbre vettem a figurát:)
De elfogyott...:)
B: most, hogy mondod, tényleg, egészséges is :)
Trinity: tudtam, hogy neked, mint mákrajongónak tetszeni fog :)
Moha: tyűha, ez sem semmi, amit te csináltál :)
Szepyke: elfogy, jóhogy :))
Szóval egyszerűen kevesebb kell belőle :) Viszont ilyenkor közel egy éjszaka kell a pana cotta-nak, de köze se lesz a gumihoz!
Andi: köszi :)