Borsókrémleves
A nagy hétvégi kertészkedés közepette jól esett valami nagyon zöld, nagyon friss izű leves. Miből is lehetne másból, mint borsóból? A turmixgép először kibabrált velem, de aztán csak együttműködött, úgyhogy lett egy kellemesen krémes levesünk.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 50 dkg zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 leveskocka, vagy 1 l alaplé
- 2 dl tejszín
- só
- bors
A hagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd mehet hozzá a zöldborsó, felöntjök az alaplével - vagy a leveskockával és vízzel -, majd puhára főzzük. A levest leturmixoljuk, visszatesszük a tűzre és felfőzzük a tejszínnel. Készen is vagyunk. :)
Megjegyzések
Nagyon szép színe van! Guszta!