New York Sajttorta
Megszavaztuk, hogy ez lesz a születésnapi tortám idén, aztán a dolgok nem egészen úgy alakultak, ahogy terveztem - kaptam egy születésnapi tortát. Viszont, ha már megvettem hozzá mindent, akkor elkészítettem, majd nagyon ügyesen szétbarmoltam az egészet... Finom volt, krémesen lágy, csak hát, khm, azt az áfonyaszirupot nem kellett volna erőltetni. Ugyanis, én kis butus, kitaláltam, hogy milyen jól fog majd mutatni, hogy spirál alakban meglocsolom a félig megsült tortát a sziruppal, az meg beissza magát, stb. Hát, nem :)
Eredeti recept Gourmandulától van, köszönet érte.
Eredeti recept Gourmandulától van, köszönet érte.
- 25 dkg zabpelyhes keksz
- 1-1 csipet fahéj és gyömbér
- 12,5 dkg vaj, olvasztva
- 70 dkg krémsajt, én teljesen mezei natúr krémsajtot használtam
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás + 3 tojás sárgája
- 2 púpos evőkanál keményítő
Megjegyzések
Nem itta be, azaz?