Sült tőkehal sütőtálban
Breaking News: Halat eszem! Én! Ha valaki azt mondja egy hónapja, hogy nem csak, hogy fintorogva megpiszkálom a halat, hanem én magam készítem el, hát, körberöhögöm. Én meg a hal? Ugyan már... És mégis. Tengeri halat eszem! :) Ezt a receptet az egyik karácsonyra kapott könyvben találtam. Unokatestvéreim választották nekem, Mediterrán receptek a címe. Az eredeti recept szerint batyuban kellett volna sütni, viszont kihasználtam az alkalmat, hogy - ugyancsak tőlük - kaptam egy olyan készletet, amiben három különböző méretű sütőtál volt. A közepes tálban kényelmesen elfért két szelet hal - igazából 4 is elfért volna, de ennyire nem voltam telhetetlen.
Hozzávalók, 4 személyre:
Hozzávalók, 4 személyre:
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 kisebb vöröshagyma, vékonyan szeletelve
- 3 gerezd fokhagyma, vékonyan szeletelve
- 4 szelet tőkehalfilé, annyiba vágva, hogy kényelmesen elférjenek
- 1 evőkanál petrezselyem
- 4 paradicsom, nyolcadolva
- só
- bors
- 1 dl fehérbor - én vizet használtam
Megjegyzések
A tengeri halat nem szabad lesütni, az említett 15 perc bőven elég. Rotyogjon 5-1 percet és kész van.
Üdv, a Hobbiszakács
http://hobbiszakacs.blog.hu/2008/10/10/halat_a_magyarnak#more704633