Kakaós perec
Nem ez lesz életem kedvenc receptje, meg kell mondjam. Otthon voltam, ettem volna valami apró sütit. Lapozgattam a szakácskönyveket, hogy mit is kellene csinálni, amikor egy Ráma receptes füzetben megtaláltam a csokis bécsi perec receptjét. Gondolom a sütővel volt a baj, de ahelyett, hogy úgy maradt volna, szép perecalakban, ahogy behajtogattam, szétterült mint a ... na, mindegy, szóval szétterült, úgyhogy a csokival bevonást már kihagytam. Erre is él az örök mondás: ronda, de finom.
Hozzávalók:
A hozzávalókból gyorsan tésztát gyúrunk, elég keménynek kell lennie, és az lenne a cél, hogy a margarin ne nagyon olvadjon meg. Ezután mehet a hűtőbe, legalább egy órát. A tésztát hüvelykujjnyi darabokra szaggatjuk és addig sodorgatjuk, amíg ceruzavékony nem lesz. Ekkor összetekerjük perec alakúra, majd mehet a sütőbe 210 fokon 10 percre. Kihűlés után lehet is fogyasztani :)
Hozzávalók:
- 33 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás sárgája
A hozzávalókból gyorsan tésztát gyúrunk, elég keménynek kell lennie, és az lenne a cél, hogy a margarin ne nagyon olvadjon meg. Ezután mehet a hűtőbe, legalább egy órát. A tésztát hüvelykujjnyi darabokra szaggatjuk és addig sodorgatjuk, amíg ceruzavékony nem lesz. Ekkor összetekerjük perec alakúra, majd mehet a sütőbe 210 fokon 10 percre. Kihűlés után lehet is fogyasztani :)
Megjegyzések
Moha: hát igen, ez az "eredeti" képhez képest olyan, mintha rátaposott volna egy elefánt :D Megint eszembe jutott a nő a Julie&Juliaból, amikor Julia kérdezi tőle, hogy mennyi ideig tartott megcsinálni az összes receptet. Erre a nő: "Jaj, hát az nagyon sok recept volt, elég sokat nem próbáltam ki"
Lehet, hogy ezzel is így volt :)
Nálam már a szakácsok könyve is megbukott!:)