Kókuszos csirkeragu
Hozzávalók, 2-3 személyre:
- 1 egész csirkemell
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- só
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál keményítő - ez el is maradhat, de én szeretem, ha "tart" a szósz
A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, a csirkemellet szintén felszeleteljük. Én most kockára vágtam, de lehet nyugodtan csíkozni is. A hagymát az olajon megpároljuk, a húst hozzáadjuk, addig pirítgatjuk, amíg kap egy kis színt. Ekkor mehet hozzá a kókuszreszelék, annak is adunk egy kis színt, sózzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejszínt és készre forraljuk. Curry-s rizzsel tálaltam.
Megjegyzések