Medvehagymás óriáskagylók
Medvehagyma-szezon van, úgyhogy most jön pár ilyen étel sorban. Ráadásul hús sincs benne, pont jó nekem is, csodás, nem? A tésztát a piacon vettem a "tojásos" néninél, már hónapok óta nézegettem, de csak most találtam hozzá jó ötletet. Csicseriborsó spenótos-ricottával töltötte, én magyarosabb irányba vittem a receptet, túróval és medvehagymával.
Hozzávalók, 4 személyre:
Amíg fő a tészta, készítsük el a krémet. A túrót törjük át, a medvehagymát vágjuk apróra. Keverjük ki a krémet: a túróhoz adjuk a medvehagymát, oregánót, majorannát, sót, borsot, szerecsendiót, a krémsajtot, egy evőkanál olajat és egy marék parmezánt. Ha morzsásnak érzed, akkor tegyél bele még krémsajtot vagy egy kicsit a tészta főzővizéből.
A paradicsomszószhoz a fokhagymát vágjuk apróra, egy evőkanál olajban kissé izzasszuk meg. Erre jöhet a sűrített paradicsom, só, bors, bazsalikom, majd adjuk hozzá annyi vizet, hogy megfelelően folyékony legyen a mártás, nekem még egyszer annyi kellett, mint a sűrített paradicsom. Forraljuk fel, és már készen is vagyunk.
Most jön az összeállítás: egy tepsit olajozzunk ki, a tésztába kanalazzunk tölteléket, tegyük őket szorosan egymás mellé, majd öntsük le a paradicsomszósszal. A tetejére szórjuk a maradék parmezánt és a darabokra tépkedett mozarellát. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 50 dkg óriáskagyló tészta
- 50 dkg túró
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 2 evőkanál natúr krémsajt
- oregánó
- majoranna
- 2 üveg sűrített paradicsom
- bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 marék parmezán
- 1 csomag (10 dkg) mozarella
Amíg fő a tészta, készítsük el a krémet. A túrót törjük át, a medvehagymát vágjuk apróra. Keverjük ki a krémet: a túróhoz adjuk a medvehagymát, oregánót, majorannát, sót, borsot, szerecsendiót, a krémsajtot, egy evőkanál olajat és egy marék parmezánt. Ha morzsásnak érzed, akkor tegyél bele még krémsajtot vagy egy kicsit a tészta főzővizéből.
A paradicsomszószhoz a fokhagymát vágjuk apróra, egy evőkanál olajban kissé izzasszuk meg. Erre jöhet a sűrített paradicsom, só, bors, bazsalikom, majd adjuk hozzá annyi vizet, hogy megfelelően folyékony legyen a mártás, nekem még egyszer annyi kellett, mint a sűrített paradicsom. Forraljuk fel, és már készen is vagyunk.
Most jön az összeállítás: egy tepsit olajozzunk ki, a tésztába kanalazzunk tölteléket, tegyük őket szorosan egymás mellé, majd öntsük le a paradicsomszósszal. A tetejére szórjuk a maradék parmezánt és a darabokra tépkedett mozarellát. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Megjegyzések
Én is most vettem medvehagymát 420 volt 15 deka...
Nagyon guszta a kagylód....