Borsópürés penne
Ezt a gyönyörű zöld tésztát Csibénél találtam, remekül beleillik a diétámba is. Csibe tv paprika magazinban látta, én az ÉVA magazinban is összefutottam vele :) Úgy látszik nem csak a gasztrobloggereknek, hanem a szerkesztőknek is egy rugóra jár az agyuk.
Hozzávalók, 2-3 személyre:
A pennét lobogó sós vízben tegyük fel főni, majd csöpögtessük le és tegyük félre. Közben készítsük el a mártást: a borsót főzzük puhára, majd turmixoljuk össze a többi hozzávalóval. Én a borsó főzőlevével lazítottam fel a mártást. Keverjük össze a pennével és tálaljuk :)
Hozzávalók, 2-3 személyre:
- 25 dkg penne
- 15 dkg zöldborsó - én mirelitet használtam
- só
- bors
- 3 dkg reszelt sajt
- 5 dkg dió
- 0,5 dl olaj
- 2 gerezd fokhagyma
A pennét lobogó sós vízben tegyük fel főni, majd csöpögtessük le és tegyük félre. Közben készítsük el a mártást: a borsót főzzük puhára, majd turmixoljuk össze a többi hozzávalóval. Én a borsó főzőlevével lazítottam fel a mártást. Keverjük össze a pennével és tálaljuk :)
Megjegyzések
tuti fincsi volt! :)
Bianka: nekem is annyira tetszik, hogy ilyen szép zöld. És ez a mirelit, milyen színe lehet frissből... :)