Epres-rebarbarás fagylalt
Jelentem, én is beálltam a fagyikészítők népes táborába. Egy Clatronic fagylaltgépet vettem nem olyan régen, ez gyártja majd nekem a finomabbnál finomabb kreációkat. A gép azon az elven működik, hogy van egy dupla falú tartálya, amit a használat előtt 24 órával be kell hűteni. Ennyit a reklámszövegről, hogy 20 perc alatt fagyija lesz az embernek :)
Szóval, ez az avató fagyi. Kövezzetek meg, de rengeteg lekvárom van még a polcon, amit valahogy el kellene használni, mielőtt jön a következő kontingens. - idén azért lesz annyi eszem, hogy ennyit nem csinálok :) - Mostanában nem vágyom annyira a kelt tésztákra, viszont gyümölcsfagyiba tökéletes ízesítésnek. Ebbe most eperdzsemet használtam, ezt házasítottam össze a piacon vett rebarbarával.
Hozzávalók, kb. 8 dl fagylalthoz:
Első lépés ugyebár, hogy a fagyigép tartályát betesszük a mélyhűtőbe, ennek elvileg 24 órán át kell fagynia. Második lépésként a rebarbarát megpucoljuk, összevágjuk, majd a cukorral és a vízzel felfőzzük, amíg szét nem esik. Hagyjuk kihűlni.
Robotgépben összekeverem a mascarponét, az eperdzsemet, a rebarbarát és a tejszínt. Szerintem több cukor már nem kell bele, de ízlés dolga, hogy ki mennyire szereti édesen.
A kotyvalékot betöltjük a fagyigépbe, kb. 25 perc alatt keverte át annyira, hogy jó állaga lett. Ezután ment még egy kicsit a fagyasztóba, hogy gombócokat lehessen belőle szedni a kanállal és már kész is lett.
Szóval, ez az avató fagyi. Kövezzetek meg, de rengeteg lekvárom van még a polcon, amit valahogy el kellene használni, mielőtt jön a következő kontingens. - idén azért lesz annyi eszem, hogy ennyit nem csinálok :) - Mostanában nem vágyom annyira a kelt tésztákra, viszont gyümölcsfagyiba tökéletes ízesítésnek. Ebbe most eperdzsemet használtam, ezt házasítottam össze a piacon vett rebarbarával.
Hozzávalók, kb. 8 dl fagylalthoz:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál eperdzsem
- 2 szál rebarbara
- 4 evőkanál cukor
- kb. 1 dl víz
Első lépés ugyebár, hogy a fagyigép tartályát betesszük a mélyhűtőbe, ennek elvileg 24 órán át kell fagynia. Második lépésként a rebarbarát megpucoljuk, összevágjuk, majd a cukorral és a vízzel felfőzzük, amíg szét nem esik. Hagyjuk kihűlni.
Robotgépben összekeverem a mascarponét, az eperdzsemet, a rebarbarát és a tejszínt. Szerintem több cukor már nem kell bele, de ízlés dolga, hogy ki mennyire szereti édesen.
A kotyvalékot betöltjük a fagyigépbe, kb. 25 perc alatt keverte át annyira, hogy jó állaga lett. Ezután ment még egy kicsit a fagyasztóba, hogy gombócokat lehessen belőle szedni a kanállal és már kész is lett.
Megjegyzések
Fehérvári úti piacon vettem egy hete, bár ott sem volt egyszerű... Kb. egy hétig minden nap körbejártam a piacot, és amikor végre találtam, akkor is csak egy árusnál volt egy csomaggal. Sajnos nem kedvezett neki idén az időjárás :(
Mandy, így, hogy elvesztetted a fagyiszűzességed, hozzád kell vágni egy üveg pezsgőt?:))
Szepyke: a hozzámvágáshoz nem ragaszkodom :D