Forgatott krumpli
Újkrumpliból ez az egyik kedvencem. Kiskoromban elég sokszor ettünk ilyesmit. Anyukám megfőzte a krumplit, lehúzta a héját, majd lehetett mártogatni a sós-paprikás olvasztott zsírba.
Én annyit változtattam rajta, hogy nagyobb darabokra vágtam a meghámozott, főtt krumplit, olajat melegítettem egy serpenyőben, kissé megpirítottam a főtt krumplit, aztán pedig lehúztam a tűzről és belekevertem a sót és a paprikát. Magában is elég kiadós, akinek kevés, ehet hozzá egy nagy karéj friss kenyeret :)
Én annyit változtattam rajta, hogy nagyobb darabokra vágtam a meghámozott, főtt krumplit, olajat melegítettem egy serpenyőben, kissé megpirítottam a főtt krumplit, aztán pedig lehúztam a tűzről és belekevertem a sót és a paprikát. Magában is elég kiadós, akinek kevés, ehet hozzá egy nagy karéj friss kenyeret :)
Megjegyzések
Ha tényleg új, akkor nem főzöm, nem hámozom, csak a sütőben, fűszerezve ropogósra sütöm. Az újkrumpli ellenállhatatlan :-)
Imádom, azt kell mondjam!
Bianka: ezt már le kellett sajnos. Próbáltam lehúzás nélkül, de úgy nagyon rossz volt. Gondolom nem volt túl friss.
Nagyon guszta ez a frogatott verzió is! :)
Ami: :)