Gyümölcstorta
EnyémBalázs rendelte ezt a gyümölcstortát, a tőlem megszokott némi fáziskéséssel el is készítettem. Lapult egy mandarinkonzerv jó pár hónapja a polc mélyén, végre azt is felhasználtam. Finom volt, fogok még venni. Amint rájöttem, melyik boltból van :)
Hozzávalók:
Először készítsük el a piskótát. A tojást válasszuk szét, a fehérjét verjük fel, a sárgáját keverjük ki a vajjal és a cukorral. Majd mehet bele a felvert fehérje és a liszt. Kivajazott-kizsemlemorzsázott formába öntjük, majd mehet előmelegített sütőbe, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Közben készítsük el a pudingot a tasakon található leírás szerint. Hagyjuk kihűlni valamennyire, de vigyázzunk, hogy ne dermedjen meg!
A piskótát hagyjuk kihűlni, majd kenjük meg a pudinggal, rendezzük el rajta a gyümölcsöket.
A zselét szintén leírás szerint készítsük el, majd még langyosan kanalazzuk a tortára. Ha megdermedt, lehet tálalni :)
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 18 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- vaj és zsemlemorzsa a formához
- 1 pudingpor - én puncsosat vettem
- 1/2 liter tej
- 2 evőkanál cukor
- gyümölcs - barack, banán, mandarin
- gyümölcskocsonya a tetejére
Először készítsük el a piskótát. A tojást válasszuk szét, a fehérjét verjük fel, a sárgáját keverjük ki a vajjal és a cukorral. Majd mehet bele a felvert fehérje és a liszt. Kivajazott-kizsemlemorzsázott formába öntjük, majd mehet előmelegített sütőbe, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Közben készítsük el a pudingot a tasakon található leírás szerint. Hagyjuk kihűlni valamennyire, de vigyázzunk, hogy ne dermedjen meg!
A piskótát hagyjuk kihűlni, majd kenjük meg a pudinggal, rendezzük el rajta a gyümölcsöket.
A zselét szintén leírás szerint készítsük el, majd még langyosan kanalazzuk a tortára. Ha megdermedt, lehet tálalni :)
Megjegyzések