Házi kókusztej
Nem olyan régen jött velem szembe ez a "recept" Szamócánál. Mindig is érdekeltek a gabona- és magtejek, plusz imádom a kókuszt, szóval ki kellett próbálnom. 10 dkg kókuszreszeléket beáztatok 5 dl vízbe, legalább egy éjszakára. Adagokban, további víz hozzáadásával egészen finomra turmixolom - nyugodtan járasd a turmixot jó pár percig, akár többször is - , majd leszűröm. Ebből a mennyiségből kb. 1,5 liter kókusztej lesz, de a sűrűséget nyugodtan állítsd az ízlésedhez.
Megjegyzések
Szamóca: mindenféle turmixokat is szoktam vele gyártani, a mangós valami isteni finom :)
Belegondolok, még házi kókusztejet nem is kóstolta :DDDD, kész vicc, ahhoz képest hányszor készítettem. No de egy poszttal feljebb található eperturmixot majd lájtosabb kókusztejjel fogom kipróbálni.
Mandula tejet nem tudod véletlenül, hogy kell készíteni? Most ez lett a legújabb fóbiám...
A mandulát pár percre forró vízbe dobod, le kell húzni a héját, aztán irány a turmixgép némi vízzel. Egészen addig kell turmixolni, amíg nagyon kicsi lesz már a mandula, ha sok akad fenn a szűréskor, akkor még kell turmixolni rajta egyet :)
Ez milyen?