Mozzarellás csirkemell
Finom, könnyű csirkemell, tavaszi-nyári ebédnek szerintem kiváló :) Ez is egy piaci recept, régebben sokat ettem, de mostanában már nem csinálják jól, úgyhogy kikísérleteztem a nekünk tetsző verziót. Egy nagy adag vegyes salátát tessék mellé adni, aztán le lehet öblíteni egy pohár jeges limonádéval...
Hozzávalók, 6 személyre:
- 3 egész csirkemell
- só
- bors
- liszt a forgatáshoz
- olaj a sütéshez
- 4 db paradicsom
- 2 csomag mozzarella (20 dkg)
- oregánó
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk: egyszer a közepén, egyszer a hosszában elvágva. Kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Olajban addig sütjük, amíg egy kis színt nem kap. Letesszük egy tepsibe. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük, majd a húsra pakoljuk. A tetejét megsózzuk és megszórjuk oregánóval. 180 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Megjegyzések
Murphy: és milyen igaza van... :)
Bianka: köszi :)
Andi: :)
Jó kis kaja, kérek!:)