Mustáros baconös csirkemáj
Ez a recept is olyan, hogy gyorsan megvan az előkészítés, azután pedig csak betesszük a sütőbe és nem kell vele foglalkozni. Chef Vikinél olvastam a mustáros olajban sült csirkemájat, ezt fejeltem meg egy kis baconnel. A tálaláskor jégsalátát, uborkát és juhsajtot adtam mellé.
Hozzávalók, 4 személyre:
A májat megtisztítjuk, a nagyobb darabokat szétválasztjuk. A mustárt kikeverjük a fűszerekkel és a sóval. A bacont megkenjük a fűszeres mustárral, beletekerjük a májat. A kis csomagokat elhelyezzük egy tepsiben, ha maradna mustár, akkor azt a tetejére kenjük, felöntjük a vízzel, majd mehet a sütőbe. Alacsony lángon kb. 20 perc alatt megpuhul, majd magas hőfokon pirítsuk meg. Én rajta szoktam hagyni a kisült zsiradékot, hogy ne száradjon ki, de ez ízlés dolga :)
Hozzávalók, 4 személyre:
- 1 kg csirkemáj
- 3 evőkanál mustár
- provence-i fűszerkeverék
- só
- bors
- 15 dkg vékonyra szeletelt bacon
- 1 dl olaj
A májat megtisztítjuk, a nagyobb darabokat szétválasztjuk. A mustárt kikeverjük a fűszerekkel és a sóval. A bacont megkenjük a fűszeres mustárral, beletekerjük a májat. A kis csomagokat elhelyezzük egy tepsiben, ha maradna mustár, akkor azt a tetejére kenjük, felöntjük a vízzel, majd mehet a sütőbe. Alacsony lángon kb. 20 perc alatt megpuhul, majd magas hőfokon pirítsuk meg. Én rajta szoktam hagyni a kisült zsiradékot, hogy ne száradjon ki, de ez ízlés dolga :)
Megjegyzések
isteni lehet!