Csőben sült tortellini
Ritkán járunk az Auchanba - nem elsősorban filozófiai megfontolásból, csak nem esik útba -, ha viszont kijutunk, akkor mindig megállunk a "tartályos" résznél. Ez egy olyan rész, hogy nagy tartályokban van mindenféle - édesség, chips, müzli, tea, száraz tészta, magok, stb. -, beleengeded egy zacskóba, leméred és kilós ára van. Itt láttam száraz tortellinit, valami "húsos" cuccal töltve, gondoltam, egy próbát megér. Hát, nem mondom, hogy rossz döntés volt, szerencsére elnyomta a sajtszósz íze a tölteléket :)
Másik szerelmünk mostanában a cheddar sajt, szeretjük az ízét, elég erőteljes. Ha nem szeretitek, akkor cseréljétek ki mondjuk füstölt sajtra. Ultimate gyorskaja, amíg fő a tészta, kész lesz a mártás, onnan pedig már csak pár perc kell neki a sütőben.
Hozzávalók, 2-3 személyre:
A tortellinit főzzük ki lobogó sós vízben. Amíg fő a tészta, készítsük el a sajtszószt. A vajat olvasszuk fel, keverjük el benne a lisztet, só, bors, szerecsendió, petrezselyem, fokhagymapor. Engedjük fel a tejjel, keverjük simára és főzzük fel, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a sajt 3/4 részét.
A szószt keverjük el a tésztával, tegyük tepsibe, majd szórjuk meg sajttal. 200 fokon süssük addig, amíg meg nem pirul a tetején a sajt.
Másik szerelmünk mostanában a cheddar sajt, szeretjük az ízét, elég erőteljes. Ha nem szeretitek, akkor cseréljétek ki mondjuk füstölt sajtra. Ultimate gyorskaja, amíg fő a tészta, kész lesz a mártás, onnan pedig már csak pár perc kell neki a sütőben.
Hozzávalók, 2-3 személyre:
- 30 dkg tortellini
- 5 evőkanál vaj
- 5 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- 2 nagy marék reszelt sajt - nekem most cheddar
- só
- bors
- szerecsendió
- petrezselyem
- fokhagymapor
A tortellinit főzzük ki lobogó sós vízben. Amíg fő a tészta, készítsük el a sajtszószt. A vajat olvasszuk fel, keverjük el benne a lisztet, só, bors, szerecsendió, petrezselyem, fokhagymapor. Engedjük fel a tejjel, keverjük simára és főzzük fel, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a sajt 3/4 részét.
A szószt keverjük el a tésztával, tegyük tepsibe, majd szórjuk meg sajttal. 200 fokon süssük addig, amíg meg nem pirul a tetején a sajt.
Megjegyzések
De ez így nagyon tetszik :)
Araniel: nem tudom, hogy mindegyikben van-e - mi a soroksáriba jutunk el néhanapján -, viszont elég jó áron vannak dolgok. :) Örülök, hogy tetszik, tényleg finom volt.