Hamburgerzsömle
Ha már hamburger, akkor kell, hogy legyen zsömle is, nem igaz? Elsőre Limara fantasztikus pékségét dobta ki a google, úgyhogy nem is kerestem tovább. Mi kispályások vagyunk, csak ketten terveztünk hamburgerezni, úgyhogy megfeleztem a receptben megadott mennyiségeket.
Azt kell mondjam, hogy ezt a receptet arannyal fogom felírni a konyhám falára, ha egyszer lesz, annyira jó. Puha, sütéskor hatalmasra dagad, szerintem GR is össze tenné a két kezét, ha ilyen zsömlébe csomagolnák a húspogácsáit :)
Hozzávalók, 4 db zsömléhez:
Mindent öntsünk a Rabszolga üstjébe, adjuk ki a parancsot, hogy dagasszon, kelesszen. Amikor készen van, kicsit gyúrjuk át, vágjuk négy részre és formázzunk zsömléket. Én ezt úgy szoktam, hogy a széleit mindig a gombóc alá gyűröm, aztán a végén meggörgetem egy kicsit a nyújtódeszkán, hogy szép félgömb legyen. Hagyom duplájára kelni, begyújtom a sütőt 180 fokra. Lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és mehet a sütőbe. Kb. 20 perc alatt gyönyörűen feljött és megpirult a teteje is.
Azt kell mondjam, hogy ezt a receptet arannyal fogom felírni a konyhám falára, ha egyszer lesz, annyira jó. Puha, sütéskor hatalmasra dagad, szerintem GR is össze tenné a két kezét, ha ilyen zsömlébe csomagolnák a húspogácsáit :)
Hozzávalók, 4 db zsömléhez:
- 1 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- só
- 20 gramm olaj
- 1 tojás
- 50 gramm joghurt
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag szárított élesztő
- 1 felvert tojás
- 4 evőkanál szezámmag
Mindent öntsünk a Rabszolga üstjébe, adjuk ki a parancsot, hogy dagasszon, kelesszen. Amikor készen van, kicsit gyúrjuk át, vágjuk négy részre és formázzunk zsömléket. Én ezt úgy szoktam, hogy a széleit mindig a gombóc alá gyűröm, aztán a végén meggörgetem egy kicsit a nyújtódeszkán, hogy szép félgömb legyen. Hagyom duplájára kelni, begyújtom a sütőt 180 fokra. Lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és mehet a sütőbe. Kb. 20 perc alatt gyönyörűen feljött és megpirult a teteje is.
Megjegyzések
Meg kell próbáljam én is :-)
Chef Viki: hajrá :)
Araniel: állagra kb. hasonló, csak ez a fajta még puhább :)
Csibe: köszi :) próbáld ki, nagyon finom.