Húspogácsa Ramsay módra - VKF XXXV.
Amikor Kata meghirdette a soros VKF témáját, gondoltam, nem lesz itt gond. Otthon van tárcsánk, úgyis gondoltam rá, hogy lassan elő kellene venni, majd alkotok valami klassz dolgot. Na, ahogy azt Móricka elképzelte... Amikor hazajutottam, zuhogott az eső. Aztán itt is. Úgyhogy maradt a B terv, a grillserpenyő és a tűzhely. Végül lett tűz - gázból - és lett hamburger is, a pikniket pedig a nagyszobában rendeztük, és a meccsről sem maradtunk le :)
A receptet Ramsaytől vettem, a Kitchen Nightmares egyik részében készítette el, bár az alapanyagok mennyiségét nem mondta el pontosan, azt kísérleteztem, de szerintem jól sikerült.
Hozzávalók, 12 pogácsához:
A lilahagymát vágjuk nagyon apróra, majd keverjünk mindent össze egy nagy tálban a marhahússal. Alaposan gyúrjuk át, hogy mindenhova mindenből jusson. Ezen a ponton, ha van egy húsdarálótok, akkor nyugodtan nyomjátok át rajta megint, hogy tényleg jól elvegyüljön. Hagyjuk állni, hogy jól összeérjenek az ízek, majd adagoljunk belőle öklömnyi - nekem kicsi az öklöm :) - gombócokat, lapítsuk el, és süssük az előmelegített grillen. Sütés közben nyugodtan nyomjuk le, hogy szép lapos pogácsánk legyen.
Tálalhatjuk zsemlében: salátával, paradicsommal, ketchuppal, mustárral, sajttal; vagy csak egy nagy adag saláta társaságában, kinek hogy tetszik.
A receptet Ramsaytől vettem, a Kitchen Nightmares egyik részében készítette el, bár az alapanyagok mennyiségét nem mondta el pontosan, azt kísérleteztem, de szerintem jól sikerült.
Hozzávalók, 12 pogácsához:
- 1 kg marhahús
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál worchester szósz
- 3 tojás sárgája
- só
- bors
A lilahagymát vágjuk nagyon apróra, majd keverjünk mindent össze egy nagy tálban a marhahússal. Alaposan gyúrjuk át, hogy mindenhova mindenből jusson. Ezen a ponton, ha van egy húsdarálótok, akkor nyugodtan nyomjátok át rajta megint, hogy tényleg jól elvegyüljön. Hagyjuk állni, hogy jól összeérjenek az ízek, majd adagoljunk belőle öklömnyi - nekem kicsi az öklöm :) - gombócokat, lapítsuk el, és süssük az előmelegített grillen. Sütés közben nyugodtan nyomjuk le, hogy szép lapos pogácsánk legyen.
Tálalhatjuk zsemlében: salátával, paradicsommal, ketchuppal, mustárral, sajttal; vagy csak egy nagy adag saláta társaságában, kinek hogy tetszik.
Megjegyzések
Klasszak a húspogácsák, köszi!
Örülök, hogy tetszenek :)
Ezeket az átlag marhahúsokat így lehet biztosan süthetővé tenni. :-)
A tojás sárgája mire jó benne?
Nagyon jó lett!
Livi: érdemes kipróbálni, örülök, hogy tetszik :)