Joghurtos sárgadinnye fagyalt
Nem állítom, hogy ez a legjobb házasság, ami alapanyagok között eddig kötettett, de határozottan kellemes a dolog. Először is kell hozzá "ghorogh joghurt", ami úgy keletkezik, hogy az ember fog egy nagy doboz natúr joghurtot és arra alkalmas célszerszámmal - nekem egy nagyon sűrű függöny négybe hajtva, amit kemény 250 forintért túrtam - kibélelt szűrőben pár óra alatt kicsöpögteti.
Ezt turmixoltam össze negyed sárgadinnye apróra vágott húsával, majd adtam hozzá egy kis mézet, hogy édesebb legyen.
A massza mehet a fagyigépbe, kb. 20 perc alatt már jó állagú, lehet kanalazni illetve a mélyhűtőbe tenni.
Ezt turmixoltam össze negyed sárgadinnye apróra vágott húsával, majd adtam hozzá egy kis mézet, hogy édesebb legyen.
A massza mehet a fagyigépbe, kb. 20 perc alatt már jó állagú, lehet kanalazni illetve a mélyhűtőbe tenni.
Megjegyzések