Kukoricás lasagna
A kukoricás lasagna úgy keletkezett, hogy az előző nap megfőzött kukoricafőzeléket betöltöttem a lasagna lapok közé, reszeltem sajtot a tetejére és betoltam a sütőbe. Az eredmény több mint finom lett, szinte versenyt kardoztunk a villákkal az utolsó falatokért :)
Hozzávalók, 2 személyre:
Először készítsük el a kukoricaszószt. A hagymákat feldaraboljuk, olajon üvegesre pirítjuk. Erre jön a kukorica, felöntjük az alaplével, só, bors, majd puhára főzzük. Amikor megpuhult, jöhet rá a keményítővel kikevert tejföl. Még rottyantunk rajta egyet és kész is.
A kukoricaszószt 1/4 részét betesszük a tepsi aljára. Erre jön a tészta, majd megint kukorica, tészta. Az utolsó réteg kukorica legyen, megszórjuk sajttal és mehet a sütőbe. Nem kell előmelegíteni, tekerjük 180 fokra és addig süssük, amíg meg nem pirul a sajt.
Hozzávalók, 2 személyre:
- 1/2 kg kukorica
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- só
- bors
- 1 evőkanál keményítő
- 2 evőkanál tejföl
- 1 leveskocka vagy 1 liter alaplé
- 1/2 csomag lasagne lap
- 1 marék reszelt sajt - most edámi
Először készítsük el a kukoricaszószt. A hagymákat feldaraboljuk, olajon üvegesre pirítjuk. Erre jön a kukorica, felöntjük az alaplével, só, bors, majd puhára főzzük. Amikor megpuhult, jöhet rá a keményítővel kikevert tejföl. Még rottyantunk rajta egyet és kész is.
A kukoricaszószt 1/4 részét betesszük a tepsi aljára. Erre jön a tészta, majd megint kukorica, tészta. Az utolsó réteg kukorica legyen, megszórjuk sajttal és mehet a sütőbe. Nem kell előmelegíteni, tekerjük 180 fokra és addig süssük, amíg meg nem pirul a sajt.
Megjegyzések