Lencsefőzelék
Nem egy tipikus nyári étel, de úúúgy megkívántam. Persze ezzel is van az a borzalmas dolog, hogy be kell áztatni pár órára - szerencsére nem kell annyira, mint a babot vagy a csicseriborsót -, konzervből viszont... hát, maradjunk annyiban, hogy ettem már lencsekonzervet, és öhm, szóval fújj.
Szóval, lencse reggel beáztat, félretesz, tanul, tanul. Másnap reggel felkeltem és találkoztam a lencsével. Ööööö. Szóval, egy nap késéssel elkészült a lencsefőzelék. Nem rántással, hanem habarással készült, én így jobban szeretem. Aki keveri az ételcsoportokat, az nyugodtan tegyen bele egy kis füstölt húst.
Hozzávalók, 2-3 személyre:
Szóval, lencse reggel beáztat, félretesz, tanul, tanul. Másnap reggel felkeltem és találkoztam a lencsével. Ööööö. Szóval, egy nap késéssel elkészült a lencsefőzelék. Nem rántással, hanem habarással készült, én így jobban szeretem. Aki keveri az ételcsoportokat, az nyugodtan tegyen bele egy kis füstölt húst.
Hozzávalók, 2-3 személyre:
- 25 dkg lencse
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál keményítő
- 2 babérlevél
- só
- bors
Szóval, a lencsét beáztatjuk :) Amikor már eleget ázott, akkor leöntjük róla a vizet, és friss vízben feltesszük főni. Ehhez adjuk a babérlevelet, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Amikor már puha, akkor kiveszünk egy kicsit a főzőléből, kikeverjük a tejföllel és a keményítővel, majd egy visszaöntjük és kiforraljuk.
Megjegyzések