Rebarbarás epres morzsa 1.0
Még egy indok arra, hogy miért kell előre kipróbálni a recepteket :) A recept ugyanis a Nélkülözhetetlen Receptek című könyvből van. Eleve baromi sok volt a cukor a receptben - gondolom, mert az eredetiben csak rebarbara volt -, ezt csökkentettem. Aztán gyanús volt, hogy kevés lesz ez a morzsa a gyümölcshöz... Igazam is lett, legközelebb dupla adag morzsából fogom csinálni. Balázsnak nagyon ízlett, nekem elég tömény volt, esetleg egy adag vaníliafagyival lehetett volna javítani rajta :) Ezzel elhasználtam az utolsó adag rebarbarámat, 2.0-ás verzió majd akkor lesz, ha tudok újra szerezni.
Hozzávalók, 24 cm-es formához:
A gyümölcshöz:
A morzsához:
A morzsához morzsoljuk el a lisztet a hideg vajjal, majd keverjük bele a cukrot és az összetört amarettit. Amikor jól összekevertük, akkor mehet a gyümölcsre.
Toljuk a meleg sütőbe, és addig süssük, amíg a morzsa meg nem pirul. Nagyon szaftos süteményt kapunk, nagyobb evőkanállal adagoljuk a tányérokra, esetleg egy-egy gombóc vaníliafagyi társaságában.
Hozzávalók, 24 cm-es formához:
A gyümölcshöz:
- 4 szál rebarbara
- 40 dkg eper
- 10 dkg cukor
A morzsához:
- 10 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 9 dkg finomliszt
- 10 db amaretti öszetörve
A morzsához morzsoljuk el a lisztet a hideg vajjal, majd keverjük bele a cukrot és az összetört amarettit. Amikor jól összekevertük, akkor mehet a gyümölcsre.
Toljuk a meleg sütőbe, és addig süssük, amíg a morzsa meg nem pirul. Nagyon szaftos süteményt kapunk, nagyobb evőkanállal adagoljuk a tányérokra, esetleg egy-egy gombóc vaníliafagyi társaságában.
Megjegyzések
Kicsit elloptam a morzsából:-){sajnos így sem tudom milyen az íze,de a látvány szuper!}
Piacon a nénik nem biztattak, hogy lesz még... rossz az idő... :((
Szívesen adok a morzsából, vidd csak :)Ízre kicsit savanykásabb, mint az eper, inkább azt mondanám, hogy kiemeli az ízét :)
Én is akartam csinálni belőle valamit, de barátoméknál elvitte a Séd amikor kiáradt :( A piacra meg nem jutok ki mostanában, mióta 4 órában dolgozok :(
Moha: köszi :)
araniel: :(