Szicíliai csirkemell
Meglepődtök, ha azt mondom, hogy a kedvenc csarnoki kifőzdénkből van a recept? Olyan ebéd ez is, amivel csak egy kicsit kell foglalkozni, a többit elvégzi helyettünk a sütő. Mivel még mindig nyakig benne vagyok a tanulásban, az ilyen receptek életet tudnak menteni :)
Annyira vágyom már egy kis szusszanásra, jó lenne, ha nem gráfokat színeznék és veremautomatákat konstruálnék jólfésült nyelvtanokból álmomban :)
Hozzávalók, 2-3 személyre:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy olajjal kikent tűzálló tálba tesszük. Öntsünk rá kb. 1 dl vizet, aztán fedjük le a tálat, és toljuk a hideg sütőbe. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Kb. 25 perc alatt a csirke megpuhul. A paradicsomot vágjuk karikára, az olívát apróra, a mozzarellát kb 1,5 centis szeletekre.
Amikor a csirke megpuhult, vegyük le a tetőt/fóliát, tegyük rá a paradicsomot, arra az olívát, arra a sajtot, majd toljuk vissza a sütőbe, 200 fok, amíg a sajt meg nem pirul.
Annyira vágyom már egy kis szusszanásra, jó lenne, ha nem gráfokat színeznék és veremautomatákat konstruálnék jólfésült nyelvtanokból álmomban :)
Hozzávalók, 2-3 személyre:
- 1 egész csirkemell
- 2 paradicsom
- 1 nagy marék magozott zöld olívaolaj
- 2 zacskó mozzarella (2x125 gramm)
- só
- bors
- 1 evőkanál olaj
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy olajjal kikent tűzálló tálba tesszük. Öntsünk rá kb. 1 dl vizet, aztán fedjük le a tálat, és toljuk a hideg sütőbe. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Kb. 25 perc alatt a csirke megpuhul. A paradicsomot vágjuk karikára, az olívát apróra, a mozzarellát kb 1,5 centis szeletekre.
Amikor a csirke megpuhult, vegyük le a tetőt/fóliát, tegyük rá a paradicsomot, arra az olívát, arra a sajtot, majd toljuk vissza a sütőbe, 200 fok, amíg a sajt meg nem pirul.
Megjegyzések
araniel: nem gondoltam volna, hogy "csak" a paradicsom-olívabogyó ennyire jó ízkombináció lehet, de nagyon menő :)