Zöldséges lasagna
Olyan vagyok, mint Garfield. Kövér, lusta, cinikus és imádom a lasagnát. Most épp nem engedhetem meg magamnak a klasszikus húsos-paradicsomos változatot, ezért zöldséges készült. Finom lett, bár a besamel azért hiányzik belőle :)
Hozzávalók, 2-3 személyre:
A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. A répát és a cukkinit kis kockákra vágjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, átpirítjuk rajta a gombát és a répát, majd amikor ezek már kicsit megpirultak, jöhet a cukkini. Só, bors, fűszerek. Felengedjük vízzel, puhára pároljuk, majd elkeverjük a sűrített paradicsommal és a ketchuppal. Ha túl sűrűnek találod, akkor tegyél még hozzá vizet.
Rétegezzük tűzálló tálba: szósz-tészta-szósz-tészta-szósz-tészta-szósz. A tetejét szórjuk meg sajttal. 180 fokos sütőben - nem kell előmelegíteni - süssük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Hozzávalók, 2-3 személyre:
- 1/2 csomag lasagna tészta
- 1 üveg sűrített paradicsom (kb. 4 dl-es)
- 1 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- 1 nagyobb répa
- 1 kisebb cukkini
- 1 konzerv szeletelt gomba
- 1 marék reszelt sajt
- 2 evőkanál ketchup
A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. A répát és a cukkinit kis kockákra vágjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, átpirítjuk rajta a gombát és a répát, majd amikor ezek már kicsit megpirultak, jöhet a cukkini. Só, bors, fűszerek. Felengedjük vízzel, puhára pároljuk, majd elkeverjük a sűrített paradicsommal és a ketchuppal. Ha túl sűrűnek találod, akkor tegyél még hozzá vizet.
Rétegezzük tűzálló tálba: szósz-tészta-szósz-tészta-szósz-tészta-szósz. A tetejét szórjuk meg sajttal. 180 fokos sütőben - nem kell előmelegíteni - süssük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Megjegyzések
Ami: bár a múltkori kukoricást még nem körözi le, azért nagyon jó volt :)