Kéksajtos csirkeragu
Lehetne sima sajtszószos csirke is, de most vágytunk valami extra ízre. Ez az extra íz pedig nem más volt, mint a kéksajt. A kéksajt is egy olyan alapanyag, ami szélsőséges indulatokat vált ki az emberből. Gyerekként biztosan meg nem ettem volna, semmi pénzért. Viszont azóta felnőttem, és barátkozunk.
Mit mondjak, húzós. Amikor kinyitod a csomagolást és orrba vág az "illat"... Mondjuk, hogy kellene egy 18-as karika a csomagolásra :) Az íze viszont, hát az valami isteni finom.
Elég gyorsan elkészül, nem kell vele órákig fűteni a konyhát. Köretnek most tésztát használtam - Lidlben lőttem olasz heteken -, de rizzsel is nagyon jó.
- 3 fél csirkemell filé
- 2 szál újhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- szerecsendió
- 2 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 1-2 dl víz, a tészta főzővizéből
- 1 gerezd fokhagyma vagy 1 teáskanál fokhagymapor
- 12,5 dkg kéksajt - ekkora volt egy csomag
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a csirkemellet, só, bors, szerecsendió, fedő alatt pedig puhára pároljuk. Ekkor jöhet rá a liszt, összeforgatjuk, felöntjük a tejjel, majd kiforraljuk. Hígítsuk fel tetszés szerint egy kis főzővízzel, majd morzsoljuk bele a kéksajtot, nyomjuk bele a fokhagymát, és főzzük, amíg a sajt fel olvad.
Megjegyzések
Kéksajt témában dettó: fel kell hozzá nőni, de minimum pubertáson át kell esni :-DDD
Mindenképpen felnőtt kaja :D
Tipikusan olyan sajt{a sok másik mellett}amit vagy szeret vagy utál az ember.
Csodás lehetett a csirke.
Belly: nagyon finom volt :)
És így, szósznak nagyon finom :)
Ettem már fhranciában :) olyan érettet, hogy be kellett az orromat fognom, de isteni finom volt! Kár, hogy itthon nem lehet kapni :( !
Köszönöm a receptet!