Nagyoncsokis fagylalt
Tegnap volt a vanília, akkor most jöjjön a "párja", az alap csokifagyi. Sőt, nagyon csokis. Én nem vagyok túl édesszájú - akkor sem, ha azt hiszik rólam -, inkább a sós dolgokkal vagyok barátságban, a csokiból pedig szinte csak az étcsokit eszem. Éppen ezért ez a fagyi nem édes, hanem keserű, pont olyan, ahogy szeretem. Ha ti inkább édes szájúak vagytok, akkor a csoki felét cseréljétek le tejcsokira. :)
A recept Mohától van, állítólag fagyigép se kell hozzá, mert simán a hűtőbe rakva sem fagy kristályosra, én viszont fagyigépben készítettem el.
- 6 dl tejszín
- 1 tubus sűrített tej
- 3 tojás sárgája
- 20 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A fagyigép tartályát 24 órára lefagyasztottam.
A tejszínt és a sűrített tejet alaposan kikevertem a tojás sárgájával és a kakaóporral, majd elkezdtem melegíteni, alacsony lángon. Addig főztem, amíg el nem kezdett sűrűsödni - ne forraljuk fel, mert akkor rántotta lesz!
Az étcsokoládét kockákra törtem, és még forró szószba tettem, folyamatosan kavargattam, amíg fel nem olvadt. Hagytam kihűlni, majd ment egy fél órára a hűtőbe. Habverővel kicsit felvertem, majd ment a fagyigépbe, 15 perc bőven elég volt neki :)
Megjegyzések
Bianka: bizony :)
Chef Viki: igen, igen :D
araniel: köszi :) Ez igazán csokis, nem édes.