Sárgabarackos pite
Amikor megláttam a facebook-üzenőfalamon Limara barackos pitéjét, már gondoltam, hogy hm, ezt meg kellene csinálnom. Aztán ahogy munkában voltam, megfogalmazódott bennem, hogy ezt aznap meg fogom csinálni, mert kell egy kis napsütés ebbe a nagy szürkeségbe. Bár menet közben derült ki, hogy a mandulapehely amiről azt gondoltam, hogy van, valójában nincs, csodás süti született. Az sem elhanyagolható tény, hogy az új Szolga - Bosch, ami többeknek is van - szinte pillanatok alatt összedolgozta nekem az egészet :)
Nagyon finom lett, minden ellenérzésem ellenére a citrom is remekül működik benne, valószínűleg még párszor szerepelni fog a menün, esetleg más gyümölcsökkel is.
- 30 dkg cukor - porcukorral lenne az igazi, de az nem volt itthon, nekem meg nem volt kedvem darálni
- 25 dkg margarin
- 5 nagyobb tojás
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2 evőkanál tejföl
- 30 dkg finomliszt
- 1 sütőpor
- 10 szem sárgabarack
- szeletelt mandula - ez most kimaradt sajnos
A tojásokat szétválasztjuk.A fehérjét felverjük, félre tesszük. A margarint kikeverjük a cukorral, majd mehet bele a tojás sárgája, a citrom leve és héja, a tejföl, majd pedig a sütőporral elkevert liszt. Keverjük bele a felvert fehérjét, majd oszlassuk el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A barackot mossuk meg, magozzuk ki, és vágással felfelé tegyük a tésztára. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsült.
Megjegyzések
Olyan harapnivaló :-DD
Maryenne: köszi. A süti most "másnapos" és még mindig finom puha, szaftos :)
Nekem is van hasonló receptem:
Könnyű fahéjas szilvás pite