Tejszínes hagymakrémleves
Ez sem egy tipikus nyári leves, de ha ezt kívánja a család, akkor ezt kapják :) Most épp főzőhagymát használtam hozzá, ebben sokkal több a nedvesség, mint a normál vöröshagymában, kicsit kevésbé erős az íze, a tejszínnel együtt pedig egészen kellemes az íze, még így 40 fokban is... Füstölt sajtos bagettet pirítottam mellé.
- 5 fej főzőhagyma
- 10 dkg vaj
- só
- bors
- egy kis ág kakukkfű
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál liszt
- 2-3 dl alaplé, vagy leveskocka feloldva
- bagett és füstölt sajt a tálaláshoz
A vajat felolvasztom egy nagyobb fazékban. A hagymát karikákra vágom, megy a vajra, átforgatom, sózom, borsozom és rádobom az összevágott kakukkfüvet. A főzőhagymában elég sok nedvesség van, szóval most elég lesz hozzá 2-3 dl alaplé, nem kell eláztatni. Fedő alatt puhára főzöm, kb. 15-20 perc alatt készen van.
Ekkor hozzáadom a tejszínt, a lisztet és az egészet botmixerrel összeturmixolom. Még egyszer felforralom és készen is van. A bagettet felszeleteltem, megszórtam sajttal, grill alatt pár perc alatt megpirult.
Megjegyzések
Bianka: köszi, örülök, hogy tetszik :)
Murphy: érdemes :)