Vaníliás nektarindzsem

Nem vagyunk nagy lekvárfogyasztók, én szinte csak péksütikhez meg palacsintához eszem, így aztán egy nagyobb üveg baromi lassan fogy el. Ezért idén úgy döntöttem, hogy sokfélét fogok főzni, viszont egy-egy fajtából csak keveset, és minél kisebb üvegekbe fogom tölteni. A Dawtona  sűrített paradicsom üvegét például remekül újra lehet hasznosítani. A nektarindzsemet nagyon szeretem, sokkal jobban, mint a sárgabarackot, így aztán, amikor találtam pár nyomibb szemet hűtőtakarításkor, tudtam, hogy dzsemet fogok belőle főzni. Tettem bele egy kis vaníliát is, mert az mindennek jót tesz :)
6 db közepes méretű nektarint meghámoztam és nagyobb darabokra vágtam, összekevertem 20 dkg cukorral és adtam hozzá egy zacskó 3:1-es dzsemfixet. Lehetne dzsemfix nélkül is csinálni, akkor annyi cukor kell, amennyi a gyümölcs, de nekem az már túl édes lenne. Ehhez a keverékhez megy a vanília kikapart belseje - a hüvely pedig cukorba, vaníliás cukornak -, jól összekevertem. Fél óra állás alatt sok levet eresztett, összenyomkodtam és felfőztem. Hagytam lobogva forrni kb. 5 percig, majd ment a tiszta üvegekbe. Ebből a mennyiségből 5 kis üvegnyi lett.

Megjegyzések

Livi üzenete…
Még sosem ettem, de pont a hétvégén jutott eszembe, mikor isteni nektarint kaptam, hogy érdemes lenne :)
Nagyon jól néz ki! Vanília pedig..hát igen... az mindennek jót tesz ;)
Csibe üzenete…
Juj, de nagyon tetszik!!!
Andi üzenete…
De érdekes ízvilág lehet. szívesen megkóstolnám....
mandy tarragon üzenete…
Livi: érdemes kipróbálni :)

Csibe: köszi :)

Andi: kicsit "frissebb", mint egy sárgabaracklekvár, én sokkal jobban szeretem :)
Névtelen üzenete…
Jujj de finom lehet:)
mandy tarragon üzenete…
araniel: érdemes kipróbálni, gyorsan megvan :)
Névtelen üzenete…
Idén nincs sárgabarackunk:(
De!!! Kikelt mind a 6 lilakrumplim!!! :D A 4 régiből 3 úgy nő, mint a bolondgomba :D
mandy tarragon üzenete…
Jujdejó :))) Ha teszel félre, akkor pár év és lilakrumpli nagyhatalom leszel :D
Névtelen üzenete…
Simán!!! És jó pénzért eladom :D

Népszerű bejegyzések