Csirkecomb, sütőzsákban sütve
Az egyszerű és finom dolgok irányába megyek, mivel mostanában nem nagyon van sikerem a konyhában. Rendes havi bevásárlást intéztem kedvenc lila drogériámban, amikor megláttam az akciós sütőzacskót, gondoltam, ideje lenne kipróbálni.
A használata rendkívül egyszerű. Mivel ehhez nem adtak lezáró kapcsot, azzal kezdtem, hogy levágtam egy ujjnyi széles csíkot a zsákból, hogy azzal zárjam majd össze. Bekapcsoltam a sütőt olyan közepes hőmérsékletre. Megmostam a felső combokat, betettem a zacskóba megszórtam fokhagymaporral, majorannával, sóztam, borsoztam, majd bezártam a zacskót. Betettem egy kis tepsibe, megszurkáltam, majd ment a sütőbe, kb. 30 percre. Ekkor már rendesen megpuhult, felvágtam a zsákot és visszadugtam, amíg kapott egy kis színt.
A bőre ropogós, a hús omlós, nincs benne semmi felesleges E-vitamin, a fűszerezés pedig a végtelenségig variálható, úgyhogy valószínűleg többször is fog készülni.
Ó, jut eszembe omlós:
Köszi a videótalálatért Murphynek :)
Megjegyzések