Csirkemelles wrap
A szokásos grillezett csirkemell kicsit felturbózva és tortillába csavarva. Szeretem így elkészíteni a csirkemellet, mert nincs vele sok gond, viszont nagyon finom ízt kap a tejtől és a fokhagymától. Elkészíteni a grillserpenyőben szoktam.
Ezt a tortillába csomagolós megoldást különösen azért szeretem, mert rendkívül hordozhatóvá teszi az ételt :) És ugye ami tortilla meg sajt, az már rossz nem lehet...
Hozzávalók, 2 tekercshez:
- 2 db tortilla
- 1 fél csirkemell filé
- tej
- fokhagyma ízlés szerint - én 4 gerezdet vágtam fel
- 1 paradicsom
- 4 levél jégsaláta
- hamburgerszósz - Lidlben vettem, de akinek nincs, az tehet bele majonézt, tejfölt, krémsajtot, ami tetszik
- 1 szál újhagyma
- néhány forgács parmezán
A dolog a csirkemell pácolásával kezdődik. Én hosszában félbe szoktam vágni, majd rászeletelni a fokhagymát és felönteni annyi tejjel, hogy ellepje. Ez a csomag mehet a hűtőbe, legalább egy éjszakára, hogy legyen ideje a fokhagymának megízesíteni a húst.
Másnap a húst lecsöpögtetem, majd felmelegített grillserpenyőben átsütöm.
A paradicsomot felkarikáznom, a jégsalátát nagyobb darabokra tépem, az újhagymát karikázom. A tortillát megmelegítem, megkenem a szósszal, megy rá a saláta, a felszeletelt húst , a paradicsom, az újhagyma és a parmezán. Feltekerem, majd megy az egész a mikróba még kb. fél percre, hogy meleg legyen az egész.
Megjegyzések