Mákos gofri
Mák- és gofrimániám találkozása a konyhapulton. Valahogy így nyáron nincs sok kedvem se főzni, se enni. Furcsa, de ha kérdezik, hogy mit ennék, szinte mindig valami gyümölcs a válasz. Na, most ez egy kivétel, mert tegnap este éppen valami édes tésztát ettem volna, de semmi kedvem nem volt megsütni egy egész tepsi sütit. A gofri ezért is jó, pont annyit lehet belőle csinálni, ami egyszerre elfogy, ez az adag például 6 db gofrihoz elegendő.
Most így saját pucérságában ettem, szerintem a mák elég ízt ad neki, de aki többre vágyik, jöhet rá egy kis tejszínhab, lekvár, puding vagy mogyorókrém.
- 1 tojás
- 3 dkg vaníliával illatosított cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2,5 - 3 dl víz
- 1 dl olaj
- 12 dkg liszt
- 5 dkg darált mák
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, a sárgáját elkeverjük a vízzel és az olajjal. A lisztet keverjük el a sütőporral, a mákkal és a cukorral, majd keverjük a tojáshoz. Ha kész, a fehérjét is forgassuk bele, és már lehet is sütni.
Megjegyzések
Jó kis kombiánció, tetszik :)
Ami: nyisd ki az ablakot, küldöm :)
Szeretem belekeverni én is mindenbe. Készítettem már kalácsot úgy, hogy a tésztájába kevertem az egész szemeket. Ja és a sós rudban is bevált nekem.
Thrini: úúú, mákos kalács :) Jól hangzik.
Szeretjük a gofrit, szoktam is csinálni, de mákos még nem készül. Jó ötlet, köszi!
Köszönöm, hogy szóltál, valóban kimaradt: olyan 2,5 - 3dl vízre lesz szükség, a palacsintatésztánál egy kicsit sűrűbb tésztát kell kapnod.