Ragacsos csirkeszárnyak
Ez egy olyan étel, amit egyszerűen lehetetlen kulturáltan enni. Először is csirkeszárny. Másodszor pedig ragad. Nagyon. Mindenre. Viszont DVD-zős estére ideális. Robert Downey Jr. megmenti a világot, én meg közben csámcsogok a csontokon...
Egy nagy tál ropogós salátát adtam mellé, joghurtos-kapros öntettel.
Hozzávalók, 3-4 személyre:
- 1 kg csirkeszárny
- leves zöldségek - sárgarépa, fehérrépa, hagyma, zeller, stb.
- só
- bors
- 1 evőkanál fokhagymapor
- 3 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál méz
- néhány csepp tabasco szósz
Ez a munkásabb, de ízletesebb elkészítési mód. A csirkeszárnyakból ugyanis húslevest készítünk. A csirkét feltesszük főni a pucolt zöldségekkel, sózzuk, borsozzuk. Amikor a csirke megpuhult, kihalásszuk és elrendezzük egy tepsiben. A levest leszűrjük, remek levesként felszolgálva, de félre tehetjük alaplének.
A mázhoz összekeverjük a mézet, a ketchupot, a fokhagymaport és a tabasco szószt. Ha nincs tabascod, akkor tegyél bele őrölt chilit, vagy egy kis Erős Pistát :) Ezzel a kulimásszal kend le a csirkeszárnyat. Hideg sütőbe tettem, alacsony lángon sütöttem, amíg a bőre ropogósra nem sült.
Megjegyzések
És már el is fogyott! :)
Bianka: köszi, bizony ám. :)
Ami: el ám :)
Jutka: bizony, nagyon finom, és kevés meló van vele, érdemes kipróbálni.
Böbe: régebben én is így csináltam, de a levesfőzős módszerrel egyszerre két fogás is kerül az asztalra :)