Zöld
Megint takarítom a hűtőt, igen, ez van, ha az embernek ilyen pici mélyhűtője van :) Most épp az összes maradék spenótot pakoltam ki belőle. Főzeléket annyira nem szeretjük, viszont tésztán, na az már más történet...
Annyira finom lett, hogy szinte kihűlni sem volt ideje.
- 25 dkg tészta
- 40 dkg spenót
- 10 dkg natúr krémsajt
- 2 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- fokhagyma
- olívaolaj
A tésztát kifőzöm sós vízben, az olajon megpirítom a fokhagymát, majd jön rá a spenót, amíg meg nem puhul. Ekkor belekevertem a krémsajtot, megsóztam, összekevertem a tésztával. Elzártam alatta a tüzet, beleütöttem a két tojást, azzal is jól összekevertem, majd ment a tepsibe - 24 centisbe -, megszórtam a tetejét a sajttal, és ment a sütőbe, 180 fok, amíg a sajt meg nem pirult.
Megjegyzések