Azerbajdzsán-csirke
Nem vagyok naprakész vacsoráztatós műsorokban, viszont időnként behozom a lemaradást az internetnek köszönhetően. Egyik nap éppen a lemaradást hoztam be, Csonka András főzött, azerbajdzsán csirkét. Nagyon tetszenek az ilyen zöldséges-húsos történetek, úgyhogy én is műsorra tűztem :) Szinte biztos, hogy az övé nem pont ugyanilyen, de nekem nagyon tetszik az eredmény.
Az egyszerűség kedvéért barna rizzsel tálaltam.
- 4 csirke felsőcomb
- 2 kis fej vöröshagyma
- 2 kis fej lilahagyma
- 1-1 zöld és sárga kaliforniai paprika
- 1 evőkanál paprikakrém
- 2 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál szárított bazsalikom
- só
- bors
- 1 evőkanál olaj
- 1 dl fehérbor
A csirkecombot megmossuk, megszárítjuk. A hagymát felkarikázzuk, a paprikát felcsíkozzuk, a petrezselymet apróra vágjuk. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd megpirítjuk a csirkét, amíg kap egy kis színt. A csirkét egy hőálló tálba tesszük, a visszamaradt zsírban megpirítjuk a hagymát, a paprikát, a paprikakrémet, a petrezselymet és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral, és öntünk mellé még egy kis vizet, épp annyit, hogy ellepje a zöldséget. Összeforraljuk, leöntjük vele a csirkét.
Az egészet a sütőbe toltjuk, és kb. 40 percig sütjük, amíg a hús meg nem puhul.
Megjegyzések
Bianka: bizony :)