Epres csiga
Először is szolgálati közlemény: ma 21 órakor ismét Óriáskijelzővé alakul a Schönherz Zoltán Kollégium déli oldala. Ha a dolgok szerencsésen alakulnak, akkor idén először színesben lehet élvezni a műsort :) Megtekinteni a Lágymányosi-híd budai hídfőjének környéke ajánlott. Aki jönne, annak ajánlom, hogy jó melegen öltözzön fel és szurkoljon, hogy ne essen :) UPDATE: a rossz idő miatt a mai program elmarad, PÉNTEKEN lesz megtartva.
Másodszor pedig nem maradhatunk finomság nélkül, idén elrejtek néhány lekváros csigát a hátizsákomban. Tegnap este készültek, ma reggel fotóztam, még mindig frissek-finomak, remélhetőleg marad még pár darab estére :)
A tészta receptjét Judithtól lestem, a töltelék most épp eperlekvár lett, de biztosan bármilyen más lekvárral is finom.
Hozzávalók, 24 db csigához:
A lekvár és a tej kivételével mindent a kenyérsütő üstjébe tettem, majd apránként hozzáadtam a tejet, amíg egy rugalmas tésztát nem kaptam. Hagytam duplájára kelni, majd kinyújtottam, megkentem a lekvárral és feltekertem, és felszeleteltem.
A csigákat egymás mellé tettem egy sütőpapírral bélelt tepsire, hagytam kelni egy kicsit, majd ment a 180 fokra melegített sütőbe, amíg meg nem pirult a teteje.
- 2,5 - 3 dl tej
- 1/2 kocka élesztő
- 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- só
- 2 tojás sárgája
- 55 dkg BL80-as liszt
- 1 kis üveg lekvár
A lekvár és a tej kivételével mindent a kenyérsütő üstjébe tettem, majd apránként hozzáadtam a tejet, amíg egy rugalmas tésztát nem kaptam. Hagytam duplájára kelni, majd kinyújtottam, megkentem a lekvárral és feltekertem, és felszeleteltem.
A csigákat egymás mellé tettem egy sütőpapírral bélelt tepsire, hagytam kelni egy kicsit, majd ment a 180 fokra melegített sütőbe, amíg meg nem pirult a teteje.
Megjegyzések
araniel: de még milyen finom...
Ami: próbáld ki :)
Tücsök Bogár: :))
Csibe: :))