Mustáros tekert pulyka
Amikor nagy ritkán a Kelenföldi pályaudvaron át vezet valahova az utam, mindig betámadom a lejárt újságost, és feltankolok pár száz forintért mindenféle magazinokkal az útra. Amikor nyáron a Balaton felé vettük az irányt, a kezembe akadt az Ízek és Érzések magazin is. Balázs már a lefelé úton nagyon mutogatott egy mustáros göngyölt csirke receptet, hogy ilyet, majd. Nos, most eljutottam oda, hogy elkészítem. Finom lett, gyorsan készen is van, egy icipici bibi van csak: a receptben nem írták, hogy legyek szíves összekötni a húst, különben hiába a csavarás, bizony szétnyílik. Igen, nekem is furcsa volt, de olyan kis naiv vagyok néha...
Szóval, én szólok: tessék csak szépen összetűzni sütés előtt. Egy azért egyben maradt valamennyire, úgyhogy modellt azért sikerült találnom :)
- 4 szelet pulykamell - az eredeti szerint csirke
- só
- bors
- 4 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 dl fehérbor
A pulykamellet jó vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral, feltekerjük. Összetűzhetjük hústűvel, vagy összekötözhetjük húskötöző alkalmatossággal - nekem ilyen nincs, de több helyen láttam már hőálló szilikonból.
Az olajat felhevítjük, pirosra sütjük benne a hús minden oldalát, aláöntjük a bort, mehet rá a fedő és 7-8 perc alatt puhára pároljuk. Répasalátával tálaltam.
Megjegyzések
Fini volt!
Bianka: örülök, hogy tetszik :)
A sajt kifolyik picit, akit zavar, próbálja ki máshogy olvadó sajttal.
nyuszikaja: rendben, de az már egy másik étel :D Ebben se bacon, se sajt.
No mindegy, de érdemes úgy is kipróbálni :)