Sztroganoff pulykaragu
Na, végre tegnap megtört a jég, és nem hullaként estem haza. Azt hiszem kezdem megszokni, hogy hamar sötétedik. De kérem szépen, hol is volt az, amikor sokáig süt a nap? Egyszerűen nem emlékszem... Idén elmaradt? Nem volt rá érdeklődés? Ki tudja.
Mindenesetre érdekes jelenség voltam, ahogy Tankcsapdát üvöltve kavargattam az egyik kedvencemet: a sztroganoffot. Balázs kétkedve fogadta, ugyan, mi fog kisülni abból, ha én összeöntöm ezt a sok furcsaságot. De az eredmény neki is tetszett, szerencsére.
- 50 dkg pulykamell
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 25 dkg gomba - most csiperke
- 10 kis savanyú uborka
- 2,5 dl tejszín
- 1 evőkanál darabos mustár
- 1 evőkanál keményítő
- só
- bors
A hagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk. A pulykamellét hosszú csíkokra vágjuk, fehérre pirítjuk a hagymán. Erre jöhet a szeletelt gomba, majd addig sütjük alacsony lángon, amíg el nem fő a leve. Só, bors., ha nem puhult meg a hús, akkor egy kis víz. A savanyú uborkát felszeleteljük, a tejszínt kikeverjük a mustárral és a keményítővel. Az uborkát összeforgatjuk a hússal, mehet rá a tejszín, majd kiforraljuk, ha kell, mehet hozzá még egy kis víz, hogy beállítsuk a megfelelő sűrűséget.
Tésztával, nokedlivel tálaljuk :)
Tésztával, nokedlivel tálaljuk :)
Megjegyzések
Love Tankcsapda! Üljenek a fiúk ölébe a lányok :-)
mert persze az utcai lámpák mindig a legnagyobb fák lomba fölött vannak. bár most még örüljünk annak h van még levél a fákon....
a kaja nagyon guszta, felveszem a listámra. amúgy nem kell bele kapribogyó?
Ami: megy :)
Lilla: nem tudom kell-e bele kapribogyó, én még nem ettem olyat, amiben volt :D Az ízvilágba mondjuk beleillik.
A kátyúk meg alattomosak...
araniel: hát igen, de annyi jó van benne, hogy amikor elkezd sötétedni, akkor már mindjárt mehetek haza :D
Imádom, kérhetnék egy kicsit,természetesen szerenáddal :)
Lilla: ez is olyan szerintem, hogy ahány ház, annyi szokás :)