Utolsó előtti szüret
Fűszercsokrok: rozmaring, zsálya és borsikafű |
Elintéztem az utolsó előtti szüretet a szüleim kertjében. Kicsit esett, de nem volt nagyon vészes. Jövő hétre már fagyokat mondanak, úgyhogy holnap még megcsinálom a takarást azokra, amik bennmaradnak - tipikusan a fűszernövényekről van szó. Már csak a kelbimbóra várunk, de annak még kelleni fog legalább egy hónap. De szerencsére semmi baja nem lesz a fagytól :)
A pasztinák meglepően jól vizsgázott, már gondolkozom, hogy mit kellene belőle készíteni. Sőt, már készítem a terveket a jövő évre.Csokrok közelebbről |
Pasztinák és cékla |
Egy szép pasztinák :) |
Megjegyzések
És várom a pasztinák recepteket! :)
Még sosem gondoltam rá, hogy megszárítom a fűszereket, valahogy túlságosan frissfűszerbuzi vagyok^^ Szerencsére van amelyik még télen is vígan elvan, csak a kezem fagy le, mire kiszedem a hó alól :) Ami meg érzékeny, abból szoktunk bevinni a fóliába vagy a pincébe cserépben. A céklát mi is most szedtük fel. Vannak közte akkorák, hogy az csak na. Bár csak a lilakrumplim lett volna ekkora :D
Na igen, nekem is lettek brutálnagy cékláim, ezt lilakrumpliban, hmmm :)