Tejszínes-ananászos csirkeragu
Mióta hazajöttem falura, én vagyok a "napos". Anyu ugyanis egész héten délelőttös, úgyhogy a főzés rám maradt. Egyik nap, talán vasárnap ananászos csirke volt a menü. A receptet Lillánál láttam, szinte ugyanúgy készült el. Rizst adtunk mellé.
- 2 egész csirkemellfilé
- 1 konzerv ananász
- 2,5 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál olaj
A csirkemellet felcsíkozzuk, megpirítjuk az olajon, sózzuk, borsozzuk, rápirítjuk a lisztet, majd jöhet bele a fahéj és az ananászkonzerv, levestől. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd amikor elfőtte a leve felét, jöhet bele a tejszín. Addig forraljuk, amíg besűrűsödik, majd melegen tálaljuk.
Megjegyzések
Na mit főztem máma? Sütőtöklekvárt :D Isteni lett :D
Nekiestem 10 kiló töknek :D majdnem 3 kiló leki lett belőle, és annyira ízlik, hogy még fogok csinálni :D
araniel: sütőtöklekvár ftw! :) Vaníliás lett?
most épp a hús lisztbe forgatása vezet
Lilla: igen, én is váltogatni szoktam ezeket, attól függően, hogy mikor jut eszembe, hogy "hm, liszt" :D
Csibe: örülök :)