Édes szusi
Már régen kinéztem Maxnél, hogy hogyan is öltözteti ünnepibe a tejberizst. Jól néz ki, nem? :) Azt mondjuk nem mondanám, hogy állandó szereplő lesz nálunk, de egy ünnepi desszertnek simán el tudom képzelni. A formázáson van még mit gyakorolni az tény.
Most épp aszalt gyümölcs került a közepébe, de jó lehet friss gyümölccsel vagy lekvárral is.
- 1 bögre rizs
- 3 bögre tej
- 4 evőkanál méz
- 1 vaníliarúd
- 2 egész kardamon hüvely
- 12 db palacsinta
- 10 dkg aszalt szilva
A rizsből tejberizst készítünk: a vaníliarudat felvágjuk, beletesszük a tejbe, a kardamon hüvelyeket is, aztán lassan felmelegítjük, beletesszük a rizst és kis lángon, gyakran megkeverve addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Szedjük ki a kardamont és a vaníliát, majd hagyjuk a rizst kihűlni.
A palacsintákban oszlassuk el a kihűlt rizst, tegyük a közepére az aszalt gyümölcsöt, tekerjük fel és próbáljuk meg "kockásra" igazítani. Kicsit hagyjuk állni, majd szeleteljük fel.
Megjegyzések
Megpróbálom majd megcsinálni...nagyon jól néz ki! :)
esztili: érdemes megpróbálni :)
Bianka: örülök, hogy tetszik. :)