Citromos-mákos gofri az elmaradt blogszülinapra
Olyan bamba vagyok, hogy teljesen elfeledkeztem róla, hogy a blogom bizony szülinapot ünnepelt február negyedikén. Sőt, még rendes torta sincs, csak egy torony gofri.
A recept a Southern Living januári számából van, ott szedres öntettel szerepel, de szerintem a málnával is telitalálat, főleg ha hagyod a fagyasztott málnát a gofrin felengedni és a tészta beszívja a levét. Nyamm.
Hozzávalók, 6 db négyszögletes gofrihoz:
- 2 bögre liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál mák
- 1 evőkanál citromhéj
- 3 dl szóda
- 1 nagy tojás, felverve
- 5 dkg vaj
A vajat olvasszuk fel, majd keverjük össze a tojással és a szódával. Ebbe jöhet a citromhéj, a mák és a liszttel elkevert sütőpor. A gofrisütőt kapcsoljuk be, amíg bemelegszik, hagyjuk állni a tésztát, majd adagonként süssük ki.
Ha kicsit kihűlt, mehet rá a tejszínhab, a gyümölcs és a juharszirup.
Megjegyzések
És kívánom, hogy legyen még sok-sok-sok:))))
A torony pedig isteni!:-))
Boldog blogszülinapot!
Ditta: köszi :))