Kókuszos kuglóf
Új hónap köszöntött ránk, reményeim szerint sikerül kirobbantani a blogot a téli álomból. Újra kedd, mi is jöhetne más, mint a Könyves Kedd újabb receptje, már ha a Segítsüti füzetet könyvnek számoljuk.
Volt már kelt kuglóf a blogon, most jöjjön egy kevert verzió. A recept alapja, mint már említettem, a Segítsüti füzetből származik, mégpedig Andi/Cuki tollából. Annyira finom, hogy feltétlenül ismételnünk kell, öcsémnek különösen ízlett.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- csipet só
- 10 dkg mazsola
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 dl kefír
- 1 evőkanál rum
- kb. 1 dl almalé
A mazsolát áztassuk be a rum és az almalé keverékébe, kb. egy óra kell, amíg a mazsola megduzzad.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojást keverjük ki a puha vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet keverjük el a sütőporral és a kókuszreszelékkel. A lisztes keveréket és a kefírt felváltva keverjük a tojásoshoz, Majd forgassuk bele a tojásfehérjét és a mazsolát.
Egy kilisztezett, kizsemlemorzsázott formába öntsük a tésztát, majd toljuk a meleg sütőbe kb. 30 percre.
Megjegyzések
Andi/cuki: hehe, ez nagyon mókás :) Én köszönöm, nagyon jó az alap.
araniel: persze :) Bécsi almásrétes ízű tea jár a kuglóf mellé. :)
...és ugye az imádott kókusz :)
Csibe: köszi :) És milyen finoooom.