Pasztinák krémleves
Krémleves jön, örvendjünk, hejj! Ritkán megyek a nagy-Tescoba, de amikor igen, akkor igyekszem venni pasztinákot. Klassz zöldség, külsőre olyan, mint a petrezselyemgyökér, belbecsben pedig inkább sárgarépába oltott krumplira emlékeztet, legalábbis engem. Jó lenne, ha lehetne az őstermelő nénik/bácsiknál is kapni, majd ha beindul a tavasz, próbálok lobbizni érte :)
Krémlevesnek egyszerűen mennyei, érdemes kipróbálni.
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej hagyma
- 50 dkg pasztinák
- 1 evőkanál szárított zöldségkeverék - valami ILYEN
- só
- bors
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
A hagymát felkarikázzuk, megfonnyasztjuk az olajon. Erre jöhet a megtisztított, felkarikázott pasztinák, só, bors, a zöldségkeverék - ha ilyened nincs, akkor leveskocka, neadjisten alaplé -, majd annyi víz, hogy éppen elfedje. Fedőt rá, és hagyjuk megpuhulni, aztán mehet a turmixba a tejszínnel és a liszttel. Miután simára turmixoltuk, állítsuk be a végső sűrűséget víz hozzáadásával, forraljuk ki és készen is vagyunk.
A tetejére mehet a bacon chips :)
A tetejére mehet a bacon chips :)
Megjegyzések
Gyönyörű lett a kép!
Ha legközelebb tesco felé járok, akkor lesz belőle püré is :)))
Én gyakran készítem, amióta tudom, hogy a tescóban lehet kapni.
Kezed van a dologban? :)
Tényleg nagyon finom, mindenféleképpen. Nekem nagyon bejön az ize!
Köszi a receptet!