Gyümölcsös kevert sütemény
Napok óta gondolkozom, hogy milyen sütit is ennék szívesen. Valami almás legyen, de ne szutymákos, mint az almás pite, ne legyen krém benne, de legyen kicsit szaftos, ne legyen roppanós, se túl édes, stb. Tegnap aztán megtaláltam a megoldást, ebben a nagyon gyümölcsös bögrés sütiben. A receptet INNEN vettem, szuper. Nem utolsó sorban baromi gyorsan készen van és mindenféle gyümölcsöt el lehet benne süllyeszteni, úgyhogy elég valószínű, hogy pár változatban még el fogom készíteni, amíg nem jönnek a friss gyümölcsök.
Sütéssel együtt kb. 1 óra munka van vele, még a mérleget sem kell elővenni, én bizony reggel csináltam, mielőtt elindultam dolgozni, a sütiszörnyek meg egyből le is csaptak rá :)
- 4 bögre alma (1 bögre= 250 ml), ez kb. 2 nagyobb almának felel meg
- 1 bögre körte - egy kisebb körte fele
- 1/2 bögre aszalt füge
- 1/2 bögre darált mák
- 4 evőkanál vaníliás sütőtökdzsem -lehet bármilyen lekvár, nekem ilyenem volt
- 1/2 bögre cukor
- 2 bögre liszt
- 1/2 bögre olaj
- 4 tojás
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 teáskanál sütőpor
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, mire végzünk a tésztával pont jó lesz.
A legnagyobb munka azzal van, hogy az almát és a körtét megmossuk, kimagozzuk és összevágjuk. Ezután összevágjuk a fügét is, jót összekeverjük a többi gyümölccsel. A tojást kikeverjük a cukorral, olajjal és a lekvárral, majd megy bele a liszt, sütőpor, mézeskalács fűszerkeverék és a mák, és ha összekevertük, akkor beleforgatjuk a gyümölcsöket, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Kb. 40-45 perc kell neki.
Ha kihűlt, mehet a tetejére egy kis porcukor, de nekem nem hiányzott.
Megjegyzések
Mónika: tényleg szuper, vannak még ötleteim, hogy mivel lehetne turbózni.